Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Baba savetuje unuku

Uplatila baba unuci za punoletstvo proputovanje po Evropi, da dete vidi sveta. Pre polaska osim džeparca, dala joj je i nekoliko adresa iz gradova gde žive babini prijatelji, za ne daj Bože. I to nije sve. Dobila je unuka i mnogo saveta. Baba je posebno naglasila: – Sretaćeš mnogo momaka ali, čuvaj se, mlada si, ljubi te baba. Od podvezica nagore ne daj ama baš nikom da te pipa. Otputuje unuka, javlja se babi iz svakog grada koji poseti ali, javi joj se i prijatelj iz Pariza kod koga je unuka bila u poseti: – Unuka ti je zlatna devojka, lepa, lepo vaspitana, vrlo lepo se oblači. Ali, nikako mi nije jasno zašto nosi podvezice oko vrata.

Posted in Vicevi o Mužu i Ženi

Kako je mužu žena lepa?

Muž i žena žive u vrlo lošem braku i svadje su svakodnevna pojava. Svadjaju se oko svega i svačega. Žena vodi život kako ona hoće a muž uglavnom ne izbija iz kafane ili gluvari sa svojim pajtašima. Osvanuo je i taj dan kada su oboje shvatili da moraju da reše ovu situaciju i odlučili da civilizovano razgovaraju i probaju da eliminišu nesporazume. Ali… Žena umilnim glasom, misleći da je to dovoljno ipak optuži muža da je on kriv: – Ti sve pare trošiš u kafani. – A šta ti radiš? Još više trošiš od mene i to na krpice i tu tvoju kozmetiku. – Pa ja to radim da ti budem lepa. – A ja pijem da mi budeš lepa.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Baba i nova spavaćica

Baba : Pozvala unuka svoju babu u goste na nekoliko dana da malo promeni okruženje i da se druže kao nekada kada je bila mala. Babi sve čudno kod unuke, moderna vremena, sve se promenilo. Vrhunac čudjenja se dogodio kada je uveče došlo vreme za spavanje i baba sa zaprepašćenjem pita unuku kada je izašla iz kupatila: – Pobogu dete, zašto ideš na spavanje gola? I nije baš ugodno toplo. Unuka se nasmeja: – Baba, nisam gola, ovo je moja spavaćica. Prodje dogovoreno vreme babinog boravka kod unuke i vrati se svojoj kući. Kada su krenuli na spavanje, baba se skinula gola i pokušala da legne pored dede, na šta će on: – Kuda si ti krenula gola? – Na spavanje. I nisam gola, ovo je moja spavaćica. – Jesi i ti poludela boga mi, mogla si bar malo da je ispeglaš…

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Zet i rešenje za taštu

Zet i tašta: Spakovala tašta kofere, dosadilo joj da bude sama, i krenula kod zeta i ćerke da provede nekoliko meseci. Putovanje potraje ali napokon stigne. Zet je zatekne pred vratima: – Zdravo dragi zete. Eto, ja stigla. Mogu li da ostanem neko vreme ovde? – Može, može. I zet ode na posao. Udje u kancelariju i prepričava kolegi: – Spremio se ja prošle nedelje na posao i krenem, kad pred vratima moja tašta. – I? Šta je poenta? Šta je dalje bilo? – Pitala me je da li može da ostane nekoliko meseci. – Pričaj bre čoveče. Šta si joj rekao? – Rekao sam da može. – Pa??? – Eno je još uvek pred vratima.

Posted in Vicevi o Mužu i Ženi

Laže žena a muž i ne mora

Žena se ne pojavljuje kući celu noć i kada je konačno stigla, na navaljivanje muža da kaže gde je bila, ona izgovori jednu sasvim logičnu laž, da je spavala kod prijateljice. Muž joj, naravno, ne veruje pa joj odbrusi: – Lažeš. Zvao sam sve tvoje prijateljice i sve i jedna je rekla da te dugo nije videla i nemaju pojma gde bi mogla da budeš. Žena se pokunjeno povuče. Sutradan se dogodi suprotna situacija. Muža nema pa nema. Prodje ponoć, prodje i cela noć a od muža ni traga ni glasa. Kad je svanulo, lati se žena telefona da bi preduhitrila muža i njegovu laž, i pozove sve njegove prijatelje ne bi li saznala gde joj je muž. Od njih devetorice: petorica potvrde da je spavao kod njih i da ga očekuje svakog trenutka a četvorica su joj se izvinila i rekla da još uvek spava pa neće da ga bude.

Posted in Vicevi o Mužu i Ženi

Muž cilja pravo mesto

Muž fudbaler: Venčao se mladi par i pred Bogom i pred ljudima postanu muž i žena. Svadba za pamćenje, svega u izobilju pa i alkohola svih vrsta. Mlada pleše sa svima, kum skuplja novce a novopečeni muž fokusiran na brojanje. Zar svadba nije organizovana da se skupe pare za bolji početak? Ali, već pomenuti alkohol je učinio svoje pa krene opšti metež. Neko je pozvao interventnu jedinicu da napravi red. Policajac pita prisutne: – Kako je uopšte počela tuča? Kada je Pera došao na red da da izjavu, sa bolnim izrazom na licu ispriča policajcu: – Zamolim ja mladu, tek udatu ženu za ples i mi plešemo, jedan drugi, treći ples. Muzika nas ponela pa nastavimo… – Dobro, reci samo ono što te pitam. Šta se desilo? – Posle petog plesa zaleti se muž i šutne ženu izmedju nogu. – Paaaa? – Paa, Polomio mi je sve prste na desnoj ruci, zalutala je tamo gde je muž plasirao svoj udarac svojoj tek venčanoj ženi.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima Vicevi o Taštama i Svekrvama

Svekar i razlika kod snajki

Svekar je dobio dve snajke, oženio oba sina. Žive svi u istoj kući i funkcionišu kao i svaka druga porodicva, sa lepim momentima a i nesporazumima. Svekar provodi deo dana i u kafani sa društvom i naravno, ispriča po koji dogadjaj iz porodice, ali se uglavnom hvali. Jednog dana neki seoski šeret odluči da ga dovede u neugodnu situaciju i upita nešto da svekar ne može da odgovori neutralno: – Je li, Boga ti, stalno pričaš da dobro živite i dobro se slažete u zajednici. Nego, kaži ti nama koja je ti je snajka bolja. – Iskreno, ova što je od mladjeg sina. – Uuuu, a zašto je ona bolja? – Kada ovoj od starijeg sina kažem da nešto uradi ona kaže: “ Matori, jedi go*na!!!“, a kad kažem ovoj od mladjeg, ona je fina, kaže: “ Ćale, ne jedi go*na!“

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Obazrivi deda

Prekookeanski let i u avionu je deda koji putuje kod svoje dece. Smestio se udobno i sprema se da prespava jedan deo puta. U avionu su i dva gej prijatelja i jedan drugom kaže: – Hajde da iskoristimo priliku i da se maznemo. – Ti nisi normalan, avion je pun ljudi. – Ma hajde, vidiš li da svi spavaju? – Neću dok ne proverimo. I povika: – Vooodeeee!!! Niko nije reagovao i njih dvojica zadovolje svoje se*sualne potrebe. Kad je svanulo i stjuardesa prošetala da vidi da li putnicima treba doručak, vidi dedu kako se sav trese. – Gospodine, jeste li dobro? – Smrzao sam seeee!!! – Pobogu, zašto niste tražili pokrivač? – A da, jedan je tražio vodu pa su ga je*ali celu noć.

Posted in Vicevi o Taštama i Svekrvama

Tašta na ispitivanjima

Leži tašta u bolnici na ispitivanjima a to baš potrajalo. Nestrpljiv zet odluči da ode do bolnice i potraži njenog lekara. Sačeka ga u hodniku: – Izvinite doktore, šta se dogadja? Kako je moja tašta? Doktor duboko uzdahne: – Ne znam kako bih vam to rekao? Znate, ja znam da vam je to tašta pa mi je teško da vam kažem istinu. Eto, moram da vam saopštim, ono najgore… Zet odmahne rukom: – Slobodno kažite, šta je tu je. Doktor klimne glavom: – Nije joj NIŠTA.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Zet nije kriv

Optuženi zet da je ubio taštu odgovara na sudu za svoje nedelo. Pita sudija optuženog zeta: – Da li se vi, Petre Petroviću, osećate krivim za ubistvo vaše tašte? Optuženi opušteno odgovori: – Ne, ne osećam se krivim. Sudija, jako ljut, pita opet: – Stanite malo, da li ste vi 27. juna gurnuli svoju taštu sa terase svog stana na dvanaestom spratu? – Jesam gospodine sudija. Sudija pocrveneo od besa: – I ne osećate se krivim za ubistvo? – Ne, bio sam siguran da će veštica da poleti.