Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Baba moli Svetog Petra

Umrla baba, udovica već neko vreme, i stigla kod Svetog Petra, pa ga zamoli da joj omogući da vidi svog muža, makar na kratko. Sveti Petar uzme jednu knjigu i počne da traži. Uzalud. Zatvori knjigu i konstatuje: – Nije medju andjelima. Ode Sveti Petar po drugu knjigu, lista, traži i kada je pogledao i poslednju stranicu, uzdahne i kaže babi: – Nije ni u paklu. Nema ga. Odjednom se nešto doseti i pita babu: – Koliko ste dugo bili u braku? Baba razmišlja i pokušava da se priseti: – Paaa, negde oko pedeset godina. Odahne Sveti Petar i uzimajući novu knjigu reče joj: – Što mi niste odmah rekli da je medju mučenicima?

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Tehnologija i baba

Odlučila baba da bude u trendu, da prati šta se dogadja u svetu na najbrži mogući način a i da se poveže sa rodbinom i prijateljima u celom svetu jer je čula da to može preko nekakvog fb naloga. Ako je naučila da koristi mobilni telefon, može da savlada i računar. Kupila baba računar sa instaliranim programom ali, ipak nije umela da ga koristi. Nazove baba svoju unuku i zamoli je da dodje kod nje na nekoliko dana. Kada je unuka došla, sa radošću je babu podučavala i objašnjavala komande, šta čemu služi i babi je prilično dobro išlo. Ali, kada je ostala sama, baba je greškom nešto pritisla i panično pozvala unuku: – Vidi šta mi se sve pojavilo!!! – Baba, pootvarala si mnogo prozora. – Maaa, nosi onda to čudo, ubiće me promaja.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

“ Deda ispalio metak „

Na redovnom lekarskom pregledu deda od osamdesetak godina se pohvali doktoru da je baš vitalan i da je čak njegova mlada žena trudna. Lekar ga potapše po ledjima i sarkastičnim glasom pita: – Da li biste hteli da čujete jednu priču? – Kako da ne, imam vremena koliko hoćete. – Krenuo lovac u lov u šumu i u susret mu dolazi ništa manje nego ogroman medved. Lati se lovac puške da ubije medveda, kad ono, greškom je umesto puške pri polasku u lov, poneo kišobran. Nemajući šta da izgubi, otvori kišobran i gle čuda, medved padne mrtav. Deda se smejulji pa će doktoru: – Ma ne šegačite se doktore sa mnom. To je neko pucao iza ledja tog lovca a da on nije ni primetio. – Tako je deda, tako je.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Deda proverava da li ga Baba voli

Deda stara mustra: Interesuje dedu da li ga baba voli pa mu drugari , šereti iz Doma penzionera sa kojima provodi vreme, predlože: – Idi ti lepo kući, simuliraj da si umro i po babinoj reakciji možeš da znaš da li te još uvek voli. Dodje deda kući, uradi kako su mu predložili a baba, kada je videla dedu na podu i ne mrda, preskoči ga i pozove komšiju. – Komšija, umro moj deda. U čemu da ga pokopam? – U novom odelu što ste kupili kada ste onomad ženili sina. – A, jok. Ti ćeš da ga obučeš. Komšija se predomisli: Ipak ću ga pokopati u trenerci. A šta da mu obujem? – Svakako one svečane kožne cipele. – Ma neee. Ti ćeš da ideš u tim cipelama, njemu ću da obujem patike. Kada je osvanuo dan sahrane baba glumi ucveljenu udovicu i kobajagi plače naričući: – Kuda ideš, kuda te nose, joooj? – Skoči deda iz kovčega: – Na Olimpijadu, pi*ka ti materina folirantska.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Baba kupila bikini

Sprema se baba za letovanje sa drugaricama i ove godine odluči da umesto jednodelnog kupaćeg kostima kupi bikini, za promenu. Ode baba u butik kupaćih kostima, kupi jedan šašavi bikini da joj bude interesantnije a nije bio skup. Dodje kući, isproba bikini i vrati se u butik da vrati gornji deo. Pita je prodavačica: – Dobro baba, ali zašto vraćate samo gornji deo? Baba tužno: – E, dete, ne treba mi. Probala ga ja i sve stane u donji deo.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Baba i pilule za glavobolju

Rešila baba da spokojno živi sa unukama koje su joj poverene kada su sin i snaja krenuli u Nemačku „Trbuhom za kruhom“. Muka jedna da ih sačuva od momaka, a kako je to nemoguća misija, mudra baba se doseti i ode u apoteku: – Dobar dan. Molim vas da mi date antibebi pilule. – Baba, da li uopšte znate čemu služe antibebi pilule? – Kako da ne. To su pilule protiv glavobolje. – Nešto ste se zabunili. Antibebi pilule služe za kontacepciju. – Znam, nisam ja ni luda ni glupa. A nisam ni neobaveštena. Dajte ih vi meni. Dam unukama svako veče po jednu i mene glava ne boli.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Mangupi i dosetljiva baba

Baba još uvek vozi bicikl i ode u nabavku, naravno biciklom. Parkira bajs ispred marketa ali se on sruši. Ispred marketa sedi grupa dokonih mladića i jedan od njih kaže babi, kod su se ostali zadovoljno smejuljili. – Uh baba, onesvestio ti se bicikl. – E dete, i ti bi se onesvestio da si tako dugo bio medju nogama.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Đžangrizava baba

Razbolela se baba, javila se doktoru i on joj prepiše da prima injekcije deset dana a onda da dodje na kontrolu. Dodje baba da primi injekciju, sedi u čekaonici i nikako da je pozovu da to obavi a napirlitane medicinske sestre se samo šećkaju od sobe do sobe i ne obraćaju se pacijentima. Baba se baš unervozila i odluči da se obrati svom lekaru koji je upravo prolazio: – Molim vas doktore, samo jedno pitanje. – Izvolite, ali kada vas prozovu. – Ma samo jedno pitanjce. – No hajde, dobro. Kratko i brzo. – Gde se danas dobijaju injekcije? Doktoru dosadile džangrizave babe sa pitanjima pa joj sa smeškom na licu reče: – Kao i uvek bako, direkt u u guzicu.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Ah, ta baba

Živeli baba i deda dugo u braku skladno i srećno ali, kako su ostarili se*s im sve više znači a sve manje ga upražnjavaju. Povede se diskusija na tu temu i baba saopšti dedi: – Znaš, ti si sada poput mobilnog telefona. Deda srećan, moćna je to sprava: – Baš lepo. – Tako dobro vibriram? Baba razočarano: – Ma jok, gubiš signal kad god udješ u tunel.

Posted in Vicevi o Babi i Dedi

Deda i puste želje…

Oženio se deda mladjom ženom i pomislio da ipak dobije dete sa njom. Medjutim, mesecima žena ne ostaje u drugom stanju. Reši deda da se obrati lekaru jer sada već silno želi da dobije dete. Lekar se potrudi da udovolji dedi: – Uzmite ovu flašicu i donesite mi sutra uzorak da proverim u čemu je problem. Ode deda kući i sutradan donese doktoru praznu flašicu. – Zašto ste mi doneli praznu flašicu? – Maaa, sve smo pokušali, prvo sam pa onda sa ženom. Ništa. Pozove žena svoju drugaricu i pokušaju obe na sve načine. Ništa. Drugarica se seti da uključi svog mladog i jakog momka koji je dao sve od sebe. Ništa. Molim vas da mi date drugu flašicu, na onoj mora da se zaglavio čep pa nije uspelo.