Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Zet i pelcer

Zet: Sredjuju dvorišta dvojica komšija i razgovaraju preko ograde. Kaže jedan ovom drugom: – Komšija, prelepo ti je dvorište, cveće, zelenilo, sve uredjeno a i voćke su sve tako negovane i lepo radjaju. Samo me zanima šta je sa onom trešnjom? Sva je sasušena, nikakva, baš vam kvari perfektno uredjeno dvorište. Zašto je ne posečete? – Ne, ne mogu nikako. – Zašto, baš me zanima. – Ima neprocenjivu sentimentalnu vrednost. – Kakvu? Vrlo je neobično. – Na toj trešnji se obesila moja tašta. – Auuuu!!! Hoćete li molim vas da mi date pelcer, da ja kalemim moju?

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Zet i šansa

Istukao zet taštu zbog njenog stalnog mešanja u njegov brak. Presavije tašta tabak i tuži zeta Sudu. Dodju oni na zakazano ročište i sudija pita taštu: – Zašto ste tužili zeta? – Istukao me je toliko da dva dana nisam mogla da progovorim. – Ovo je težak slučaj, moram da odložim sudjenje na mesec dana, da malo proučim i razmislim. A vi, obrati se zetu, odmah u moju kancelariju. Dodje zet preplašen u sudijinu kancelariju: – Izvolite druže sudija. – Ovako ćemo. Oslobodiću te krivice ali da malo propustiš kroz šake i moju taštu.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Snajka ne može sebi da oprosti

Snajka tuguje: Udružile se tri snajke i dve svekrve da idu zajedno na more. Krenule su sa dva auta, u jednom svekrve a u drugom snajke. Na pola puta predje kamion na suprotnu stranu puta, direktno udari u auto u kome su bile svekrve i ni jedna nije preživela. Stao auto sa snajkama i dve rešavaju novonastalu situaciju, zovu hitnu pomoć, policiju a treća plače, nikako da se smiri. Pridju joj ove koje su pribrane i zapitkuju: – Zašto ti histerišeš? Šta je tu je. Dešavaju se takve stvari svakodnevno. Uostalom, stradale su naše svekrve a ne tvoja. – U tome i jeste problem, ne mogu sebi da oprostim što sam je nagovorila da ne ide sa nama.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Snajka odgovara Svekrvi

Porodila se snajka i čeka u porodilištu da dodju po nju i bebu. Skupila se familija, došla ispred porodilišta i kada je snajka izašla sa bebom, svi se divili, radovali, odmah pravili planove. Samo je svekrva stajala po strani i kada su krenuli kući i ona zatraži da pogleda bebu. Podigne snajka pelenu kojom je prekrila bebu a svekrva zlobno reče: – Epa dete, mali uopšte ne liči na mog sina. Snajka se najpre zaprepasti pa kada se pribrala, podiže suknju i besno povika: – Vidiš, moram ja tebi nešto da pojasnim. Nemoj da te to vredja ali ovo što sada vidiš je pi*ka a ne mašina za kopiranje.

Posted in Ljubavni Vicevi Vicevi o Snajkama i Zetovima

Vredna snajka

Snajka živi u siromašnoj porodici sa svekrom i svekrvom i želi da im se dodvori pa odluči da malo pospremi kuću. Pita da li imaju metlu a oni puka sirotinja, nemaju. Odseče snajka svekru kosu i napravi metlu. Malo kasnije zatreba joj četka ali, oni ni ne znaju šta je to pa ona odseče svekru bradu i napravi četku. I lepo sredi kuću. Izadje svekrva da potraži muža, nigde ga nema, a treba da ručaju. Ugleda ga na vrhu drveta, sedi pomalo uplašen. – Čoveče, šta radiš na drvetu, jesi li poludeo? – Nisam lud, nego snajka spominje da će da pravi kolače pa sam se sklonio, možda joj zatrebaju jaja.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Mudra snajka

Krenule snajka i svekrva u susedno selo u posetu rodbini. Na putu do tog sela teče dublja i brza reka koju moraju da pregaze jer nema mosta. Dogovaraju se one koja će prva da pregazi reku jer je rizično. Svekrva ubedjuje snajku: – Ajde ti snajka. Mlada si, snažna, brza i sigurno ćeš bez problema da pregaziš reku. Snajka se snebiva, boji se. I onda kaže svekrvi: – Ma bolje ti da kreneš prva. Ja sam mladja, veštija i brža pa ću mnogo pre da javim kući.…!

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Doskočila snajka svekrvi

Snajka: Dolazi svekrva kod snajke u posetu sa zlobnim izrazom na licu. Snajka je ljubazno primi, ponudi kafom i kolačima i kada su sele upita: – A sada mi recite iskreno, zašto ste zapravo došli? – Da proverim da nisi možda bolesna. – Zašto? Zdrava sam ko dren. – Paaa, čujem da te posećuje lekar svakodnevno. – A, to??? I vas posećuje oficir prilično često pa ja nisam došla da pitam da li je izbio rat.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Snaja i svekrva na putovanju

Snaja i svekrva odluče da posete Izrael, svetu zemlju. Kada su se našle u Jerusalimu, svekrvi naglo pozli i napusti ovaj svet. Snaja nema kud, mora da reši šta će sa svekrvom i obrati se tamošnjim vlastima. Službenik je obavesti da ima samo dva rešenja, da sahrani svekrvu na Golgoti ili da je transportuje u svoju zemlju. Snaja upita službenika: – Koliko košta da je ovde sahranim? – Ovde 300 dolara. – A koliko košta ako je transportujem kući? – Transport košta 3000 dolara. Snaja otvori novčanik i plati službeniku tri hiljade dolara. Službenik začudjeno: – Gospodjo, zašto plaćate deset puta skuplje? – Radi sigurnosti. Ovde je Isus vaskrso posle tri dana. Neću da rizikujem.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Zet „napakostio“ tašti

Zet i tašta se nikako ne slažu i žali se zet prijatelju: – Moja tašta je teška oštrokondja, razmišljam šta da radim sa njom. – Jesi li razmišljao kako da joj napakostiš? – Jesam, naravno. – I jesi li nešto uradio? – Jesam, bolje da nisam. Dao sam oglas u novinama. – Kakav? – Sek*ualne usluge sa njenim brojem telefona. – I? Šta se desilo? – Pa, veštica mi svakodnevno pravi zazubice dolazeći pred kuću u novom mercedesu.

Posted in Vicevi o Snajkama i Zetovima

Snaja i jezik

Živi snaja u svekrvinoj kući sa svojim mužem, tek se udala i dodje joj mama u posetu. Razgovara zadovoljna mama sa ćerkinom svekrvom, lepa kuća, bogata, neprijatno joj da to kaže pa naglasi: – Lepo je mojoj ćerki, crkva je preko puta pa može da radi i iz kuće prisustvuje liturgiji. Svekrva veoma nezadovoljna izborom svog sina odgovori snajinoj mami: – Jeste, a koliko joj je dugačak jezik može da se pričesti sa terase.