Posted in Vicevi o Cigi

Radoznali Ciga

Slučajno se Ciga nadje u psihijatrijskoj bolnici i radoznalo se obrati jednom od lekara: – Gosp’on doktor, kako znate ko treba da ostane da ga lečite? Doktor je bio baš raspoložen da objasni Cigi kako to funkcioniše: – Misliš Cigo kako utvrdjujemo ko je lud? Jednostavno, Uvedemo ga u kupatilo sa punom kadom vode i damo mu kašiku i kantu da što pre isprazni kadu. Ciga sav važan misleći da je shvatio: – A, razumem. Normalan koristi kantu. – Ne, normalan izvuče čep iz kade. Biraj Cigo koja ti soba odgovara.

Posted in Vicevi o Cigi

„Hoće Cigina ćerka da se uda“

Cigina “ ćerka rešila da se uda „ Sedi Ciga u dnevnoj sobi kad utrča četrnaestogodišnja ćerka kao bez daha i viče: – Tato, ću se udam!!! – Za koga bre ćerko? – Za Mileta iz tvoje „Čistoće“. – A, ne. Znaš, ja sam sa njegovom majkom, znaš. Ma, on ti je polubrat. Posle nekog vremena, kada se mala smirila od razočaranja, opet kaže Cigi: – Tato, ću se udam!!! – Za koga si sad rešila? – Za komšiju Kostu. – Ne može, i sa njegovom sam majkom, znaš već. I on ti je polubrat. Plače ona, guši se od plača, rešila da se uda, kad ono… Otrči kod majke da joj ispriča šta je sve saznala a majka je smiruje: – Udaj se ti za koga ‘oćeš, ko ti je srcu drag. Nije tebi moj Ciga tata, pa ti ni Mile ni Kosta nisu polubraća!

Posted in Vicevi o Cigi Vicevi o Doktorima

Boli Cigu, a sestra stroga…

Cigu boli ona stvar: Ciga došao kod doktora, predao zdravstvenu knjižicu i čeka da ga prozovu. Konačno izlazi medicinska sestra, uzima knjižicu i pita Cigu: – Šta te boli Cigo? Ciga kratko i jasno odgovori: – Ku*ac. Sestra zaprepašćeno prekori Cigu: – Ne budi bezobrazan!!! Meni kaži da te boli grlo, a kada udješ kod doktora budi tako otvoren i precizan. Zakaže doktor Cigi kontrolu nakon pregleda i on se uredno pojavi u zakazanom terminu. Pita ga sestra ponovo: – Šta te sad boli Cigo? – Pa grlo. – Kad gutaš boli te grlo? – Ne, nego kad je*em.

Posted in Vicevi o Cigi

Hoće Ciga savet…

Dodje Ciga kod lekara da se posavetuje: – Doktore, imam situaciju, da ti ispričam pa da pitam. – Može, ali požuri, puna mi je čakaonica. – Pa, dodjem kući a moja žena sa komšijom u krevetu. Ja odma za nož da sredim ženu a komšija: – Stani bre. A ti skuvaj kafu, kaže mojoj ženi. A onda meni: – Nemoj da unakaziš ženu, ona u bolnici ko zna kol’ko , a ti će zaglaviš bar dvaes godine. A ja ću da je*em drugu. Mislim ja, pa jes. – Požuri Cigo sa pričom, gužva je. – Ma slušaj doktore da završim. Opet ja dodjem kući, opet komšija s moju ženu, opet ja za čakiju… – Cigo, čoveče, razumeš li? Žurim. Ne sluša cigo i nastavlja: – I opet kafu, pa možda žena pod zemlju a ja u bajbokanu a on je*e drugu. – E sad je dosta. Izadji napolje. – Ma da pitam oće li da mi škodi tolika kafa?

Posted in Vicevi o Cigi

Ciga došao da glasa

Dobio Ciga obaveštenje da dodje u nedelju u Mesnu zajednicu da obavi svoju gradjansku dužnost i glasa za izbor poslanika u Skupštini. Disciplinovano se Ciga odazove na poziv, stiže na red i najpre pruži prst da Birački odbor proveri UV lampom da li je već glasao. Član Biračkog odbora koji je to proveravao kaže Cigi: – Ti si Cigo već glasao. – Nisam, da nemam decu, nisam. – Jesi, ova lampa je precizna i pokazuje da je prst već naprskan. Ciga se počeše po glavi i kaže: – Aaaa, to? To je od prošli izbori.

Posted in Vicevi o Cigi

Ciga uči sina

Vodi Ciga sina sa sobom u sakupljanje kartona, da zarade koji dinar i da ispeče zanat. Lutaju oni ulicama i u jednoj šeta koka: – Tatko, šta ćemo s’ovu kokošku? – Turi je u džak. Par ulica dalje izašlo prase iz nečijeg dvorišta i mali Ciga: – A s’prase? – I njega turi u džak. Nastave oni dalje, pregledaju kontejnere, skupljaju kartone, i u jednoj gomili stoji lopata. Mali Ciga opet pita: – A bre tatko, a i lopatu da ubacim u džak? – Neee, to je naše.

Posted in Vicevi o Cigi

Cigina žena i izbor

Cigina žena : Čekaju Romkinje ispred ordinacije ginekologa i čekajući da dodju na red razgovaraju šta koja voli. – Ja volim kad moj Ciga dodje malo nacvrcan pa bude veselo u kući. – A ja volim da spremam po kućama pa mi gospoje svašta daju. – E, a ja volim kad deca odu u školu pa mi Ciga svašta radi. Zato sam i došla ovde. Jedna ćuti pa je ostale upitaše: – A ti? – Ja volim stalno da dolazim kod starijeg ginekologa. – Svašta!!! A zašto? – Paaaa, njemu se ruke tresu.

Posted in Vicevi o Cigi

Ciganka u apoteci

Ulazi Ciganka u apoteku i pita apotekarku: – Imaš li nešto za picajzle? Apotekarka ljubazno: – Molim te, sada izadji napolje i kada ponovo udješ reci dobar dan, molim vas da li imate neko sredstvo za stidne vaši? Izadje Ciganka napolje, vrati se u apoteku: – Dobar dan, imate li nešto za stidne vaši? – Dobar dan, naravno, imamo efikasnu kremu koja odmah deluje. Koliko želite? Ciganka opušteno: – Treba mi za dve pi*ke.

Posted in Vicevi o Cigi

Ciga i mnogo dece

Ciga ima mnogo dece i odluči da se obrati doktoru da dobije savet i pomoć kako to da spreči. Doktor se potrudio da mu objasni da je sada lako rešiv taj problem i spakuje mu prezervative da kontroliše radjanje dece. Posle devet meseci pojavi se Ciga opet kod doktora i sav nesrećan kaže: – Gos’n doktor. Ja sam sve lepo popio ali je žena ipak opet rodila. Doktor se slatko nasmeja: – Ma Cigo, prezervativi se ne piju nego se stave na ku*ac pre nego što počneš da je*eš. – A,a, a, a, to li je? Zato ja se*em upakovana go*na.

Posted in Vicevi o Cigi

Ciga i cigančić na igralištu

Rešio Ciga da i on odvede svoje dete na dečje igralište u gradu jer je video, kada je skupljao kartone, da se deca tako zabavljaju dok mame ćaskaju. Stigli Ciga i mališa na igralište, seo Ciga na klupu, posmatra gradsku decu, kad jedna mama viče svom detetu: – Darko, molim te nemoj da se isprljaš, farmerke koštaju 100 evra. Odmah se oglasi još jedna mama: – Mihajlo, ne šutiraj te kamenčiće, patike koštaju 150 evra. Za to vreme mali Ciga samo trči za decom i Ciga povika: – Sine, ne trči toliko, izgladnićeš.