Posted in Vicevi o Zemuncima

Zemunac zaveo red

Opasan Zemunac: Radili zajedno u firmi dva Zemunca i jedan pozove onog drugog prvi put u kuću. – Ženo, brate, skuvaj nam po jednu kafu. – Jes, boli me du*e, kuvaj sam, tvoj je gost. Zemunac pita taštu. – Ne pada mi na pamet – kaže ona. I tako svi ukućani redom, niko ne zarezuje Zemunca dva posto. Ostane kolega malo i ode kući. Pozove on kolegu kod njega. Čim su ušli, drugog Zemunca žena  im skida cipele, kafa je već gotova i pićence ih čeka. Svi samo lete oko njih. Prvi Zemunac ćuti i čudi se i na kraju će: – Kako si to uspeo, da te svi ovako poštuju i slušaju? – Lako brate. Kad sam se oženio, dođem ja prvi dan kući s posla, kad mačak sedi u mojoj fotelji.  Kažem  mu „Mačak, briši odatle, ili ćeš dobiti žuti karton“ . Mačak ništa, samo spava. I dam ja njemu žuti karton. Drugi dan opet, mačak u mojoj fotelji. Opet mu kažem „Mačak, nema šale, ako se smesta ne pomeriš, dobićeš još jedan  žuti karton“. I ništa, mačak ne reaguje i dam mu ja drugi žuti karton. Dođem ti ja kući treći dan, mačak opet u mojoj fotelji. Tu se ja opasno naljutim i kažem mu „E pa mačak, pazi šta radiš, dobićeš crveni karton“. Mačak ništa, ja uzmem pušku i ubijem ga. – Dobro, a kakve to veze ima sa ovim tvojima? – Pa brate, svi imaju PO DVA ŽUTA KARTONA!

Posted in Vicevi o Zemuncima

Zemunac i poštenje

Živi Zemunac sa svojom majkom na visokoj nozi, u neverovatnom luksuzu. Uživa majka pogodnosti, putuje, provodi se, ne misleći o tome odakle njemu toliki novac. Živela je Zemunčeva majka zadovoljna dok se nije našla u društvu gde se vodio razgovor o mutnim poslovima njenog sina i kako je dobar lopov. Zapanjena odjuri kući i obruši se na njega: – Pa dobro sine, dokle ti misliš ovako da funkcionišeš? Sve što imaš zapravo si ukrao. Zemunac, ni ne trepnuvši okom, teši svoju majku: – Ajde bre kevo nemoj da zezaš. Nisam ja totalna ništarija. Evo vidi kevo, diplomu za doktora sam kupio, vozačku dozvolu sam kupio, a za pasoš da ti i ne pričam koliko me je koštao…

Posted in Vicevi o Zemuncima

Oženio se Zemunac

Oženio se Zemunac lepom devojkom u koju svi gledaju, mnogi je žele i da bi joj stavio do znanja da je disciplina u njegovoj kući veoma stroga, odmah joj sruči pravila: – Ženo brate, ja ti imam ovakve navike. Doručak da bude gotov u 8 sati ujutru, bio ja u kući ili ne bio, brate. Ručak? Ručak mora da bude na stolu u 13 sati, bio ja kod kuće ili ne. Večera da bude spremna u 20 sati, bio ja tu ili ne bio. Pravila moraju da se poštuju i to je brate ženo samo za početak. Devojka samostalna, emancipovana, samouverena a Boga mi i hrabra pa mu mirno odgovori: – A moje je pravilo i to samo jedno, ja vodim ljubav brate tri puta dnevno, u 7, 14 i 23h, pa bio ti kod kuće ili ne bio.

Posted in Vicevi o Zemuncima

Optuženi Zemunac

Optuženi Zemunac pred sudjenje naravno angažuje advokata. Zakazano sudjenje, svi se okupili i Zemunac pre početka daje instrukcije svom advokatu: – Slušaj brate, ako uspeš da me odbraniš od teških optužbi tako da dobijem samo godinu dana zatvora, brate, čeka te kofer, brate, pun para. Ako ne uspeš, brate, čeka te brate isto što sam uradio onima zbog kojih sam optužen, brate. Advokat na mukama, preznojava se, lomi prste dok čeka odluku sudije. Ulazi sudija i saopštava presudu: – Nakon dugog razmišljanja doneo sam odluku da optuženi provede godinu dana u Centralnom zatvoru zbog učinjenih nedela. Zemunac presrećan skoči i tapšući advokata po ledjima: – Tooo brate. Š’a ti bilo teško? – Uh. Bilo je užasno teško. – Š’o brate? – Pa, sudija je hteo da te oslobodi.

Posted in Vicevi o Zemuncima

Mali Zemunac dobio keca

Mali Zemunac je u školi prosto nemoguć i niko ne može da ga obuzda. Stalno ima problema sa disciplinom, o učenju niko više i ne govori. Jednog dana pozove razredni starešina roditelje na razgovor i saopšti im da je ovaj put morao da mu da jedinicu iz vladanja, ali želi da pitaju malog Zemunca za razlog, neka im on sam kaže. Dodju roditelji kući i postave mu jednostavno pitanje: – Zašto si dobio jedinicu iz vladanja? Mali Zemunac, klateći se na stolici, razvlači žvaku i mrzovoljno odgovori: – Udarao sam glavom o zid. Majka preneražena zavapi: – Pobogu, nesrećo jedna, zašto si udarao glavom o zid? – Kevo brate, š’a je sa tobom? To nije bila moja glava.