Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac i tumačenje

Veliki muzički festival u Budvi i Crnogorac kibicuje devojke u mnoštvu iz svih krajeva sveta. Izbor neverovatan, atmosfera usijana od muzike koju vole mladi. Crnogorac konačno ugleda devojku iz svojih snova. I učinilo mu se da može da je smuva. I, uspelo mu je. Šetaju, očijukaju, razmenjuju informacije o sebi, interesovanjima, planovima za budućnost. Devojku je oduševio naočit Crnogorac, sve je po njenom ukusu pa je to glasno i izgovorila: – Kako si lep, visok, prelepa ti je kosa, glatko izbrijan, veoma ukusno obučen, a tek što lepo mirišeš. Crnogorac pozeleni od besa, zamahne desnicom i razvali joj šamarčinu. Devojka u šoku od iznenadjenja a i bola pita Crnogorca: – Zar je to odgovor na moje divljenje? – Kuš, kako si se usudila da tvrdiš da sam gej?

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac rešava problem…

Crnogorac i njegova žena, veoma lepa, dugo su u braku a žena nikako da zatrudni. U selu već šapuću i ogovaraju pa reši Crnogorac da odu u Podgoricu na ispitivanja. Tamo utvrde da on ne može da ima decu. Živ nije, čuće se da je on „kriv“ i misli kako to da reši. U vozu se potrefi da sa njima putuje lep momak i Crnogorac proguta ponos i reši da ga zamoli za uslugu ne bi li mu ovaj spasio čast. – Je li jado, svidja li ti se moja žena? – Pobogu, kakvo je to pitanje? – Budalo, lepo te pitam, da li ti se svidja? – Paaa, svidja mi se. – Da li bi je je*o? – Gospodine… – Pa, lepo te pitam. – Bih, ako vi to stvarno želite. Izadje Crnogorac da čuva stražu i kada se vratio zamoli momka da, za svaki slučaj, još jednom kre*ne ženu. Bojeći se da ne može odmah da uspe reši da ih i treći put ostavi. Ali momak odbije. – Zašto jado nećeš? u tvojim godinama sam ja, ih… – Ne mogu gospodine, nemam više kondoma.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac i most

Crnogorac arhitekta otputuje u Italiju u posetu kolegi. Italijan živi u luksuznoj kući, ima tri auta i veoma luksuzno živi. Pita ga Crnogorac: – Odakle ti ovoliko bogatstvo? Mora da si veoma uspešan u svom poslu. – Hm. Vidiš li onaj most? – Vidim. Svaka čast. Znači tu se zaradjuje bogatstvo. – Na neki način da. Ali, trebalo je da bude dugačak 100 metara i širok 20. Dužina je 100 ali širina je 17 metara. Tako se stiče bogatstvo. Uzvrati Italijan posetu došavši kod Crnogorca. Crnogorac ga primi u jedan od lanaca hotela u svom vlasništvu. Italijan u čudu: – Kako si to postigao? – Vidiš li onaj most? – Ne, ne vidim. A gde je? – I ne možeš da vidiš jado, jer tu je TREBALO da bude most.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac i B4

Crnogorac, naravno, leži u dvorištu i odmara od spavanja. Odjednom se prodere: – Ženoooo, ma dje si? Dodji brzo. Žena: – Šta je sad? – Ma dolazi kad ti kažem. Dotrča ona jadna kao bez duše: – Evo me, šta treba? – Nacrtaj mi na ledjima šahovsku tablu. Nacrta žena brzinski sva u čudu i upita: – Šta sad? Evo, nacrtala sam. Crnogorac zadovoljno ali sad krajnje nestrpljivo: – E, sad me počeši na B4.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Nesrećni ili srećni Crnogorac?

Crnogorac: Prazna kafana, samo za jednim stolom sedi Crnogorac toliko tužan da je zaboravio i pivo da popije a stoji čaša ispred njega. Ulazi u kafanu njegov drug, uzme mu čašu sa pivom i naiskap popije. Crnogorac počne da plače kao malo dete. Njegov drug se zaprepasti: – Pobogu čoče, zar mi Crnogorci plačemo, i to zbog jedne čaše piva? – Kako možeš to da me pitaš? I ti bi plakao, sve mi krenulo naopačke. – Šta se desilo? – Vratim se kući, žena u krevetu sa drugim a ja doša da me uteši jer sam ostao bez posla. Kad me je ugledala, zgrabi sve pare i odmagli sa ljubavnikom. Pištolj? Može ali, zaglavi se metak. Odem pod voz, voz kasni 10 sati. Crkavica u džepu i ja kupim otrov, stavim ga u pivo i ti naidješ i popiješ mi to pivo.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Poslušni Crnogorac

Upleo se Crnogorac u kriminal, izmicao vlastima dosta dugo, ali su ga ipak uhvatili i osudili. Čeka Crnogorac da istekne kazna, ne dešava se bogznašta, kad jednog dana dolazi upravnik zatvora sa svitom u obilazak i kontrolu zatvora. Proverio sve ćelije, razgovarao sa zatvorenicima i na kraju stigao kod Crnogorca u ćeliju. Ovaj se nije ni makao i upravnik baš pobesneo: – Zašto ti ne ustaješ kad ja ulazim? Crnogorac mirno i disciplinovano odgovori: – Čoče meni je Sudija rekao da moram da odležim pet godina.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac odlaže potrebu

Leži Crnogorac u hladovini lepog drveta u svom dvorištu i odjednom poče da se vrpolji. Osvrće se oko sebe da vidi gde mu je žena, pa kako je nije bilo u vidokrugu, povika na sav glas: – Žeeenoooo!!! – Šta je jado??? – Pogledaj da li mi je otkopčan šlic. – Nije. – A zašto, sa nadom pita žena. – E, je*i ga. – Onda ću sutra da pišam.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Logika Crnogorca

Logika Crnogorca: Krenuo Crnogorac autobusom na posao. U autobusu prevelika gužva, svi se pomeraju da naprave mesta za nove putnike ali ne i Crnogorac. Vozač ga nekoliko puta zamoli da se malo pomeri ali se Crnogorac pravi nevešt i ostane da stoji kao mumija. Vozač se naljuti i povišenim tonom: – Gospodine, nekoliko puta sam vas zamolio da se pomerite malo napred da udju i drugi putnici. Crnogorac hladno odgovori: – Dobro avetinjo, platih li ja kartu da se vozim ili da idem peške?

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Oženio se Crnogorac

Oženio se Crnogorac i daje novopečenoj snajki instrukcije kako da se ponaša i šta sve mora da radi. – Bogumi, svako jutro ćeš morati rano da ustaješ. – Nije problem. – Leti mora da se skuplja seno pa moraš i ti da učestvuješ. – Naravno, skupljaću. – Stoka se vodi na ispašu, to će da bude i tvoj posao. – Ako moram, neće mi biti teško. – Moraš da pomažeš mojoj majki. – Joj,joj, dooobro. – A svekru moraš da pereš noge. – A? Do ku*ca. – Ma jok, samo do koljena.

Posted in Vicevi o Crnogorcima

Crnogorac i planovi za fudbal

Nagovorio Crnogorac sina da igra fudbal, slava, novac, putovanja, po pravilu gomila atraktivnih devojaka. Pristane sin, krene da igra fudbal u Partizanu i na jednoj utakmici u Beogradu napravi težak faul, dobije crveni karton i ceo stadion skandira: – Je*em ti majku! Je*em ti majkuuu!!! Majka to prihvati kao deo slave svog sina a i šta je to za nju tako strašno, nije bilo mnogo gledalaca. Kada je istekla kazna Partizan treba da igra prijateljsku utakmicu u Lovćencu (većina žitelja Crnogorci) sa lokalnim klubom ali, Crnogorac nikako ne pristaje da sin tamo putuje. Pita ga žena: – Šta je sad? Toliko si ga nagovarao da igra fudbal a sada? – U Lovćencu je*bu oca, a ne majku!!!