Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala prodaje na nudističkoj plaži

Sedi Lala ispred kapije turističkog kampa na moru i prodaje svoju robu, jabuke, kruške, dunje, šljive… Velika gužva pa posao dobro ide. Nije Lala imao pojma da je u okviru tog kampa osim redovne i nudistička plaža. Sav se unezverio kada mu je prišla zgodna devojka bez ičega na sebi. Obratila se devojka Lali: – Molim vas kilogram krušaka. Lala se snebiva, pa se osvrće, pa gleda sav zbunjen ali, roba mora da se proda. Dok je on tako odugovlačio devojka se unervozila pa ga pita: – Hoćete li konačno da mi izmerite te kruške? I šta buljite, zar nikada niste videli golu devojku? – Ta jesam, kako da nisam. Neeegooo, mislim, odkud ćete novce izvaditi?

Posted in Vicevi o Piroćancima

Zahvalan Piroćanac

Imao Piroćanac nestašnog sina koji je stalno upadao u nevolje. Trčkarao mali pored nabujale reke, bacao kamenčiće i oklizne se, upadne u reku i počne da se davi. Srećom, naišao je hrabar čovak i bez razmišljanja skočio u nabujalu reku, uhvatio malog za jaknu, izvukao ga na obalu i poslao ga kući. Ipak je bio preplašen pa je otišao u kafanu da se malo smiri uz rakijicu. Mali Piroćanac je u medjuvremenu stigao kući, ispričao šta se dogodilo i otac odmah krene da pronadje spasioca. Ušao je u kafanu, ugledao čoveka koji mu je spasao sina i obratio mu se: – Je li, ti si mi spasio sina od davljenja. Čovek skromno odgovori: – Jesam, ja sam ga spasio. A Piroćanac će ljutito: – A gde mu je kapa.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala se udvara

Otišao Lala na more, konačno. Nije često išao pa nije znao da pliva. I zato je našao skrovito mesto gde nema nikoga, bilo ga stid. I, pošto je bio sam, skinuo je sve sa sebe i ušao u vodu da se brčka. Ali, djavo ne miruje, nema sreće Lala, kao i obično, tera ga maler, kada je hteo da izadje iz vode, na kamen na koji je složio odeću, naslonjena je devojka sa knjigom u ruci, udubljena u čitanje. Nije bilo načina da Lala dodje do odeće a da ga devojka ne vidi golog i on preplašeno poče da kopa po plićaku ne bi li našao nešto čime bi pokrio svoju sramotu. Pronadje probušenu loptu, namesti je i obrati se devojci: – Izvinite, došao sam po svoju odeću. Devojka nezainteresovano kaže da može slobodno da uzme i nastavi da čita. Ali, Lala se malo okuraži i ne odoli da je šarmira pa je upita šta čita. Odgovorila je ne podižući pogled da uči psihologiju za ispit. Lala nastavi kako bi se malo pokazao: – Jel’te, a psihologija je ono kad vi znate šta ja mislim. Devojka prevće očima i dalje ne podižući pogled: – Gospodine, tačno je. Vi sada mislite da lopta nema rupu.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala i hotelski račun

Poslednjeg dana letovanja Lala plaća račun na recepciji hotela dok Sosa pakuje kofere. Recepcionar obrazlaže Lali stavke za plaćanje: – Korišćenje lifta je hiljadu dinara. – Ma kakvi, ta nismo ni ušli. Soba je u prizemlju. – Bio vam je na raspolaganju. Za korišćenje čamca hiljadu dinara. – Ta ajte molim vas. Ni vid’o ga nisam. – Šta ja tu mogu? Bio vam je na raspolaganju. I tako recepcionar nabraja i daje Lali račun od dvadeset hiljada. Lala uzeo račun, pogleda cifru i plati polovinu računa: – Ostalo vi platite. – Zašto ja? – Jer ste spavali sa mojom Sosom. – Gospodine, pričate gluposti. Ja ni ne znam ko je vaša Sosa. – Vaša greška, bila vam je na raspolaganju.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala se zaljubio u Sosu

Lala tepa: Posleratno vreme, vreme zemljoradničkih zadruga i tamo se upoznaju Sosa i Lala. Posle jedne seoske zabave, pošto su se zaljubili, oženi Sosu Lala. Kada su se razišli svatovi Lala hitro odvede Sosu u sobu nestrpljiv da vode ljubav i u stilu posla koji obavljaju poče da joj tepa: – Soso moja njivo neorana. Svake večeri ponavlja Lala istu rečenicu: – Soso njivo moja neorana. Sosa i nije bila tako čedna pa mu odbrusi: – Lalo, ta ori već jednom ili ću pi*ku da odnesem u Zadrugu.

Posted in Vicevi o Piroćancima

Piroćanac pretplatnik

Pobožni Piroćanac redovno ide u crkvu i uvek ostavi neki sitniji prilog. Takav je red. Jedne nedelje dodje na jutrenje, gužva u crkvi, pomoli se i lati se džepa da opet ostavi prilog. Medjutim, u toj gužvi umesto sitnih novčanica ostavio je petsto dinara na ikoni. Živ se pojeo zbog greške i smisli način da to ispravi. Svake sledeće i svake naredne nedelje, piroćanac se pomoli, nakloni i onda šapne ikoni: – Pretplatnik.

Posted in Vicevi o Piroćancima

Piroćanac i noga

Objašnjava Piroćanac svom gostu kojim putem da stigne do njega. – Najpre skreneš desno kad udješ u Pirot. Dodješ do kružnog toka i iz njega izadješ levo. Ta ulica je dugačka, ideš do kraja, skreneš opet levo i udješ u moju ulicu. Peta kuća sa zelenim krovom je moja. Ostaviću otvorenu kapiju. Udješ u dvorište, parkiraš auto, ideš sa zadnje strane kuće, popneš se uz stepenice i videćeš ulazna vrata. E, ta vrata otvoriš nogom i udješ. Čekamo te. Gostu je sve jasno osim jednog detalja: – A zašto nogom da otvorim vrata? Piroćanac mu objasni: – Nećeš valjda da dodješ s’prazne ruke?

Posted in Vicevi o Piroćancima

Piroćanac častio ženu

Izveo Piroćanac ženu u grad da prošetaju. Žena čežnjivo gleda izloge, ali ništa ne govori jer zna da bi uzalud bilo šta poželela da joj kupi. Medjutim, kada su prošli pored jednog restorana iz koga se širio neodoljiv miris roštilja, nije uspela da se uzdrži: – Joj, kako lepo miriše, baš bi mogli da udjemo i naručimo bar najmanju porciju. Piroćanac je odmah rešio problem: – Dobro, idemo do najbliže pekare da kupimo lepinju pa će se vrnemo da gricnemo lepinju, malo pomirišemo roštilj, pa gricnemo, pa pomirišemo…

Posted in Vicevi o Piroćancima

Piroćanac izbegao sidu

Došao Piroćanac sa sinom u mesaru da kupi prase za krsnu slavu. Pita mesara: – Kolko je pare ovoj malečko prasence? – Dve iljade. – A kolko pare ovoj po golemo? – Petstotine dinara. – Kakoj to da je golemo pojeftino? – Pa golemo ima sidu. – E daj mi onda golemo. Sin Piroćanca povika: – Tato, tato, pa ču li ti da golemo ima sidu? – Ču, ču. Al, mi ga neće je*emo nego će ga jedemo.

Posted in Vicevi o Piroćancima

Piroćanac i odložena slatkoća

Mali Piroćanac mnogo voli slatkiše i stalno moli mamu i tatu da mu kupe nešto slatko. Piroćanac stalno odlaže odluku da ispuni detetu želju i kada je žena insistirala da mu kupi bombone, Piroćnac donese kući jednu kesu bombona i da detetu jednu. Kada je dobio bombonu, mali Piroćanac je danima držao i prevrtao po ustima, Sažalila se mama i kaže mužu: – Molim te skini detetu celofanče. Neka se zasladi malo.