Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala prodaje na nudističkoj plaži

Sedi Lala ispred kapije turističkog kampa na moru i prodaje svoju robu, jabuke, kruške, dunje, šljive… Velika gužva pa posao dobro ide. Nije Lala imao pojma da je u okviru tog kampa osim redovne i nudistička plaža. Sav se unezverio kada mu je prišla zgodna devojka bez ičega na sebi. Obratila se devojka Lali: – Molim vas kilogram krušaka. Lala se snebiva, pa se osvrće, pa gleda sav zbunjen ali, roba mora da se proda. Dok je on tako odugovlačio devojka se unervozila pa ga pita: – Hoćete li konačno da mi izmerite te kruške? I šta buljite, zar nikada niste videli golu devojku? – Ta jesam, kako da nisam. Neeegooo, mislim, odkud ćete novce izvaditi?

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala se udvara

Otišao Lala na more, konačno. Nije često išao pa nije znao da pliva. I zato je našao skrovito mesto gde nema nikoga, bilo ga stid. I, pošto je bio sam, skinuo je sve sa sebe i ušao u vodu da se brčka. Ali, djavo ne miruje, nema sreće Lala, kao i obično, tera ga maler, kada je hteo da izadje iz vode, na kamen na koji je složio odeću, naslonjena je devojka sa knjigom u ruci, udubljena u čitanje. Nije bilo načina da Lala dodje do odeće a da ga devojka ne vidi golog i on preplašeno poče da kopa po plićaku ne bi li našao nešto čime bi pokrio svoju sramotu. Pronadje probušenu loptu, namesti je i obrati se devojci: – Izvinite, došao sam po svoju odeću. Devojka nezainteresovano kaže da može slobodno da uzme i nastavi da čita. Ali, Lala se malo okuraži i ne odoli da je šarmira pa je upita šta čita. Odgovorila je ne podižući pogled da uči psihologiju za ispit. Lala nastavi kako bi se malo pokazao: – Jel’te, a psihologija je ono kad vi znate šta ja mislim. Devojka prevće očima i dalje ne podižući pogled: – Gospodine, tačno je. Vi sada mislite da lopta nema rupu.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala i hotelski račun

Poslednjeg dana letovanja Lala plaća račun na recepciji hotela dok Sosa pakuje kofere. Recepcionar obrazlaže Lali stavke za plaćanje: – Korišćenje lifta je hiljadu dinara. – Ma kakvi, ta nismo ni ušli. Soba je u prizemlju. – Bio vam je na raspolaganju. Za korišćenje čamca hiljadu dinara. – Ta ajte molim vas. Ni vid’o ga nisam. – Šta ja tu mogu? Bio vam je na raspolaganju. I tako recepcionar nabraja i daje Lali račun od dvadeset hiljada. Lala uzeo račun, pogleda cifru i plati polovinu računa: – Ostalo vi platite. – Zašto ja? – Jer ste spavali sa mojom Sosom. – Gospodine, pričate gluposti. Ja ni ne znam ko je vaša Sosa. – Vaša greška, bila vam je na raspolaganju.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala se zaljubio u Sosu

Lala tepa: Posleratno vreme, vreme zemljoradničkih zadruga i tamo se upoznaju Sosa i Lala. Posle jedne seoske zabave, pošto su se zaljubili, oženi Sosu Lala. Kada su se razišli svatovi Lala hitro odvede Sosu u sobu nestrpljiv da vode ljubav i u stilu posla koji obavljaju poče da joj tepa: – Soso moja njivo neorana. Svake večeri ponavlja Lala istu rečenicu: – Soso njivo moja neorana. Sosa i nije bila tako čedna pa mu odbrusi: – Lalo, ta ori već jednom ili ću pi*ku da odnesem u Zadrugu.

Posted in Ljubavni Vicevi Vicevi o Vojvođanima

Sosa i silovanje

Sosa i Lala su u večitoj borbi mišljenja da li je silovanje moguće. Sosa kategorično tvrdi da ne može da bude silovana ako se opire a Lala će njoj: – E, sada ću konačno da ti dokažem da možeš da se opireš koliko god hoćeš, mogu ipak da te silujem. I, u praksi Lala bi u pravu, silovanje je itekako moguće. Sosa ne posustaje i obrazloži zašto se silovanje ipak desilo: – Nisi Lalo uopšte u pravu, ja sam se okliznula. Hajde sada da probamo još jednom.

Posted in Ljubavni Vicevi Vicevi o Vojvođanima

Lala na sudu

Pretukao Lala Sosu i ona ga prijavila policiji za nasilje u porodici. Policija ga predala sudu. Stigao poziv za sud i Lala ode na ročište. Ispitivao ga sudija o svemu u bračnim odnosima i na kraju upita: – Dobro Lalo, zašto si tako zverski pretukao Sosu? – Druže sudija, a šta bi vi uradili? Ta uhvatio sam je sa Djurom Bosancem u krevetu. – Zar nije logično da si prebio njega a ne Sosu? – A, nije logično gos’n sudija. Da sam njega prebio mor’o bi svaki dan da šetam po selu i prebijam jednog po jednog.

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala ne da kobilu

Ženio se Lala nekoliko puta i sve žene mu ubije kobila koju je nasledio sa imanjem. Kada je sahranjivao poslednju stradalu ženu pita ga prijatelj: – Ta Lalo, šta ti znači ovo klimanje glavom kada ti pridju žene a kada ti pridju muškarci ti odmahuješ glavom? – Vidi komšo, žene mi izjave saučešće i ja klimnem glavom u znak zahvalnosti. Muškarci me mole da im prodam kobilu i ja onda odmahnem glavom.

Posted in Ljubavni Vicevi Vicevi o Vojvođanima

Sosina snalažljivost

Sosa, Francuskinja i Italijanka različito reaguju kada ih muž zatekne sa ljubavnikom. Italijanka kaže mužu: – Ljubavi, ti si džentlmen, izadji dok se obučemo. Francuskinja praktična i maštovita: – Srećo, biće zanimljivije ako nam se pridružiš. Sosa: – Lalo, da li si to ti? Lala: – Jesam Soso, sada ćeš da vidiš sve zvezde. Sosa umiljato: – Lalo, jesi li sigurno to ti? Lala već jako besan: – Jesam Soso, spremi se da mi platiš. Sosa perfidno: – Joj Lalo, ako si zaista to ti, ko je onda ovo na meni?

Posted in Vicevi o Vojvođanima

Lala u Njujorku

Lala šeta ulicama Njujorka radoznao šta sve postoji u tom čuvenom gradu. U jednom trenutku naidje na vrlo zanimljiv automat koji za dva dolara obećava mršavljenje od 2 kilograma. Lala ubaci dva dolara i na njegovu radost izadje iz automata prelepa devojka i reče: – Ako me stigneš, tvoja sam. Potrča Lala za devojkom ali, ne uspe da je sustigne. Razočaran, nastavi dalje i opet naidje na automat na kome je ovaj put pisalo da ubaci 5 dolara i oslabiće 5 kilograma. Lali nije bilo više do trčanja ali, radoznao kakva će devojka da se pojavi ovaj put, ubaci 5 dolara. Medjutim, umesto devojke pojavi se bogato obdaren crnac. Igrajući se svojim ponosom, svojom alatkom reče Lali: – Sad kad te uhvatim, moj si.!