Posted in Vicevi o Policajcima Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Da li je Bog sa popom?

Bog: Svakodnevne obaveze pop obavlja isključivo svojim starim biciklom. Svi u selu znaju da je skroman i čestit ali se on nekako ipak ne dopada policajcu koji kontroliše mir i sigurnost u selu. Stalno sreće popa, pozdravlja ga, produži dalje ali ga stalno posmatra budnim okom. Jednog dana, osim pozdrava, policajac se obrati popu: – Blago tebi pope. Ti nikada ne kršiš zakon. Ja bih tebi tako rado napisao kaznu, ali nikada nemam razlog za to. Pop skromno odgovori: – Eto, Bog je uvek sa mnom pa ne grešim. Policajac ushićeno: – Aha, znači dvojica na biciklu. Kazna 2000 dinara.

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajac uhavtio lopova

Uhvati policajac lopova i krene da mu stavi lisice a ovaj poče da moli: – Molim te pričekaj da samo kupim cigarete. – Idi, ali odmah da se vratiš. Lopov, naravno, brže-bolje zbriše kroz sporedne ulice. Dan kasnije policajac na oprezu i stvarno se opet pojavi isti lopov, krene u kradju a policajac iskoči i uhvati ga. Opet moli lopov da samo na tren ode do kioska: – Samo da kupim cigarete, trebaće mi u pritvoru. Policajac „mudro“ odgovori: – Pa nisam ti ja od juče a i ne kopčam se pozadi da mi opet pobegneš. Stani tu i čekaj, ja ću da ti kupim.

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajac blokira od učenja…

Policajac Polažu policajci ispite i na redu je istorija. Kad je prvi policajac izašao sa ispita pita ga sledeći po redu koja su pitanja i odgovori. – Pitali su me kada je bila Kosovska bitka i ja sam znao da se dogodila 1389. godine. A onda su me pitali ko su tvorci naučnog socijalizma i ja kažem da su Karl Marks i Fridrih Engels. Znao sam i da nauka tvrdi da je čovek postao od majmuna ali ne postoje baš pouzdani dokazi. Položio sam ispit. Udje sledeći policajac i predsednik Komisije najpre pita: – Kada ste rodjeni? – 1389. – A kako vam se zovu roditelji? – Karl Marks i Fridrih Engels. – Aman čoveče, jesi li ti lud? – Nauka tvrdi ali ne postoje baš pouzdani dokazi.

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajac odlučuje

Policajac: Dogodila se teška saobraćajna nesreća na putu u kojoj su učestvovali autobus i nekoliko automobila. Bilo je mnogo povredjenih i na žalost i stradalih. Stigla policijska patrola na mesto dogadjaja da napravi uvidjaj a ubrzo i hitna pomoć. Doktori pregledaju stradale: – Ovaj nije živ, ovaj takodje… Ali, jedan od njih se ipak pridigne i zavapi: – Ja sam živ, pomozite doktore, ja sam živ. Policajac skoči, zamahne pendrekom i strogim glasom se obrati povredjenom: – Ma šta je? Hoćeš da kažeš da ti bolje znaš od doktora?

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajac ni kriv ni dužan

Dobio policajac dojavu da se nešto sumnjivo dešava u Zoološkom vrtu. Da ne bi morao da šalje patrolu, a i često imaju lažne prijave, odluči da to nekako proveri iz policijske stanice. Pronadje na internetu broj telefona ZOO vrta i uporno zove ali ili se niko ne javlja ili je broj zauzet. Uporan policajac konačno čuje ženski glas sa druge strane žice: – Halo, izvolite. Policajac upita: – Da li je to Zoološki vrt? Iznervirana žena, misleći da je neko zaj*bava odbrusi: – Jeste, samo nam takav majmun fali kao ti.

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajac i krofne

Policajac Obrati se prolaznik policajcu: – Hajde da se kladimo da ću da dokažem da si baš glup. – Može, baš da vidim. – Koliko si krofni pojeo na prazan želudac? Policajac misli, misli… – Ne znam, možda tri, a možda i četiri. – Eto vidiš? Na prazan želudac si pojeo samo prvu krofnu, ostale si pojeo kada više nije bio prazan. Policajac prizna da je čovek u pravu i odluči da proda fazon svom načelniku. – Gospodine, koliko ste krofni pojeli na prazan želudac? – Nisam siguran. Čini mi se pet ili šest. – E. je*i ga!!! Da ste rekli tri ili četiri baš bih vas zaj*bo.

Posted in Vicevi o Cigi Vicevi o Policajcima

Ciga i zaprežna kola

Ciga vozi zaprežna kola sa konjem po gradu gde je to zabranjeno. Zaustavio ga policajac: – Cigo, ne smeš kroz grad zaprežnim kolima, zabranjeno je i sada moraš da platiš kaznu. – Nemoj policajac da me kazniš, ja nemam pare, jedva preživljavam. Sažalio se policajac ali hoće da mu Ciga ipak nešto da: – Dobro Cigo, ajde da mi ipak nešto daš. Misli se Ciga, misli i kaže: – Imam samo kokosovo mleko. Policajac odluči i to da proba pa prihvati ponudu i pusti Cigu da ide dalje. Ciga zadovoljan što se izvukao iz loše situacije pucne bičem da konj požuri i vikne: – Ajde Kokose, idemo.

Posted in Vicevi o Piroćancima Vicevi o Policajcima

Piroćanac podmićuje Policajca

Piroćanac vozi kroz grad nedozvoljenom brzinom i zaustavi ga saobraćani policajac. Sišavši sa motora, strogim glasom saobraćajac se obrati Piroćancu: – Vozili ste prebrzo, molim vas saobraćajnu i vozačku dozvolu! Dodaje Piroćanac saobraćajcu dokumenta, kad iz futrole za dozvolu ispadne kesica sa šećerom. Pita saobraćajac Piroćanca: – A šta je ovo? Piroćanac u nadi da je to dovoljno da odobrovolji saobraćajca kaže: – Pa to vam je da imate za kafu.

Posted in Vicevi o Cigi Vicevi o Policajcima

Ciga i prekršaj

Ciga prelazi ulicu a na semaforu crveno svetlo. Sa druge strane ulice stoji dežurni policajac i kontroliše da li neko pravi prekršaj. Ugleda Cigu, sačeka ga i strogim glasom mu reče: – A sada da platiš kaznu za učinjeni prekršaj. Jesi li ti uopšte video da je crveno svetlo na semaforu? – Jesam drug policajac. Video sam da je crveno, ali nisam video tebe.

Posted in Vicevi o Policajcima

Policajci priveli tri devojke

Priveli policajci u policijsku stanicu tri devojke pod sumnjom da se bave prostitucijom da daju izjave pre nego ih predaju sudiji za prekršaje. Pita jedan policajac prvu devojku: – Da li ste vi prostitutka? – Nisam, ja sam fotomodel. Pita drugu devojku: – A da li ste vi prostitutka? – Ne, i ja sam fotomodel. Treću devojku pita: – I vi ste fotomodel? – Ma daj, ja sam prostitutka. – Dobro, pa ima li onda posla? – Uh, bilo bi da nije ovih fotomodela.