Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Za popa postoji opravdanje

Dva starija popa sede zaklonjeni drvećem na klupi u parku preko puta javne kuće. Prilično su radoznali ko to koristi usluge ovih dama koje unutra rade. Pomalo skrivenom stazom dolazi rabin, osvrće se oko sebe da proveri da li ga ko vidi i užurbano udje u javnu kuću. Jedan pop ironično kaže drugom: – Vidi na šta je spao rabini. Posećuju javne kuće. Sede popovi i dalje i prisećaju se kako su i oni dolazili u javnu kuću da tajno uživaju, nesvesni da imaju dvostruke aršine. Usred njihovog prisećanja stiže katolički sveštenik, kao i rabin, osvrne se i žurno udje. – A ni ti katolici nisu ništa bolji.- a sam je dolazio i kad je bio mladji. Posle izvesnog vremena stiže i pop. Pogleda oko sebe i kada se uverio da nema nikoga, krišom udje u javnu kuću. Ali, oči njegovih nemoćnih kolega sve budno prate, i (kao) začudjeni da bi pop pokušao da izvadi situaciju: – Uh, za koju su to devojku rekli da je na samrti..?!

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Pop menja stav

Pop: Udje potišten i tužan čovek u crkvu i obrati se popu: – Dobar dan pope. Mogu li nešto da te zamolim iako je vrlo neuobičajeno? – Pomaže Bog, slušam. – Uginuo mi je pas, bio mi je najbolji prijatelj koga sam ikada imao. Voleo bih da mu održiš opelo da mu se tako zahvalim za iskreno i verno prijateljstvo. Da li je to ikako moguće? Pop uljudno odbije: – Jako mi je žao, za životinje nikada ne držim opelo, niti iko to radi. Probaj, ali to sam ti u poverenju rekao, kod ovih popova što služe u nelegalnim crkvama (sektaši), možda će oni da pristanu. Čovek slegne ramenima i pita popa: – Pa, dobro. A da li misliš pope da će 2000 evra biti dovoljno da na to pristanu? Pop uspaničeno: – Čekaj, čekaj!!! Pa što ne kažeš da je tvoj pas bio naše vere?

Posted in Vicevi o Policajcima Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Da li je Bog sa popom?

Bog: Svakodnevne obaveze pop obavlja isključivo svojim starim biciklom. Svi u selu znaju da je skroman i čestit ali se on nekako ipak ne dopada policajcu koji kontroliše mir i sigurnost u selu. Stalno sreće popa, pozdravlja ga, produži dalje ali ga stalno posmatra budnim okom. Jednog dana, osim pozdrava, policajac se obrati popu: – Blago tebi pope. Ti nikada ne kršiš zakon. Ja bih tebi tako rado napisao kaznu, ali nikada nemam razlog za to. Pop skromno odgovori: – Eto, Bog je uvek sa mnom pa ne grešim. Policajac ushićeno: – Aha, znači dvojica na biciklu. Kazna 2000 dinara.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Popova lozinka

Seoski pop se dogovori sa ženama da kada dodju na ispovest, ne kažu da su imale aferu izvan braka, nego da koriste lozinku da su se pokliznule pored fontane kod spomenika u centru sela. Posle nekoliko meseci promene popa u tom selu, i dodje novi pop koji nije imao pojma o dogovoru. Kako je koja žena dolazila i tražila oprost jer se pokliznula kod fontane, pop se toliko zabrinuo da je odmah otišao kod prvog čoveka sela i zamoli ga da odmah nešto preduzme u vezi klizavih pločica oko fontane. Ali, kako je ovaj znao za dogovorenu lozinku, smejuljeći se kaže popu: – Ne brini ništa pope, znam za taj problem. Popu se uopšte nije dopao odgovor i iznervirala ga neozbiljnost čoveka koji treba da brine o svemu u selu, pa nastavi: – Ma samo se vi smejuljite a i vaša žena se već tri puta okliznula.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Pop i opraštanje greha

Primio pop komšiju, velikog vernika na ispovest: – Pope, grešan sam. – Oprostiće ti Bog, ali pričaj. – Vraćao sam se sa službenog puta i vidim devojku da stopira. Primio sam je da je povezem da ne bi doživela neku neprijatnost. Medjutim, ona je onako provokativno obučena, sve vreme zavodljivo očijukala, trptala, dodirivala me a najviše od kolena naviše… – Šta si ti uradio? – Nagazio sam papučicu za gas, na prevaru saznao gde živi i odvezao je kući. – Ne razumem, zašto si onda grešan? – U mislima pope, u mislima sam sve vreme je*o tu devojku. – Da, da. Može da se greši i u mislima i u stvarnosti a može da se greši i nečinjenjem. Za oprost svako veče da popiješ kantu vode. – Ma šta pričaš pope? Ko još pije toliko vode? – Vo, sinko, vo.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Časna sestra i Lek za greh

Mlada časna sestra snažno udara na vrata samostana i zapomaže. Kada su joj ostale otvorile vrata, ugledale su ne baš lep prizor. Bila je prašnjava, raščupana i poderane odore. Molila je da je odmah primi nastojnica samostana. Plačnim glasom govori nastojnici: – Uvukao me manijak u šumu blizu samostana i silovao. Recite mi šta treba da uradim. – Dete moje, idi u kuhinju i pojedi limun. – Oh, časna majko, hoće li to da pomogne? Hoće li dragi Bog da mi oprosti greh? – Ne verujem da će baš tako lako da prodje. Ali sam sigurna da će ti za početak skinuti taj blaženi smešak sa lica.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Časna sestra, uživanje i strah

Glavna časna sestra ustanovila da se dogodila provala u samostanu. Okupi ona sve časne sestre da ih obavesti: – Neko je provalio u samostan. Sve časne sestre su zaprepašćeno rekle „Isuse“, osim jedne koja se prigušeno smejuljila. – Mislim da je provalnik bio muškarac. I opet su sve zgranuto rekle „Isuse“, osim one jedne koja se opet prigušeno smejuljila. – Nije to sve. Jedan krevet je bio u neredu a prezervativ na podu. Sve časne su tek sada bile zabezeknute, osim one koja se stalno smejuljila. – Na žalost, prezervativ je bio probušen. E, sada su se sve časne sestre smejuljile, osim one koja se do tada smejulila i preplašeno uzviknu: – Isuse.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Pop i časna sestra u šumi

Pop i Časna sestra krenu iz grada zajedno kroz šumu u svoje selo a već pada mrak. Osvrće se Časna sestra prilično nervozna. – Zašto se stalno osvrćeš? – Pa, mene je pope strah. – Čega te strah? – Bojim se da ćeš me silovati. – Bog s tobom, ja sam pošten čovek a još sam i pop. Smiri se ona ali, na kratko. – Pope, mene je opet strah. – Kažem ti da ne treba da se bojiš. Ja poštujem božje zapovesti a i tvoju familiju i tebe. Za par minuta osvrne se časna sestra pa šapne popu: – Ajde pope lepo ti mene siluj pa da se više ne bojim.

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Uh, zaj*b časnih sestara

Grupa časnih sestara priušti sebi odmor, doputuju u hotel samo za žene. I gle čuda, recepcionar im se obrati informacijom kojoj su se potajno nadale: – Ovaj hotel ima pet spratova. Idite stepenicama da odaberete koji vam najviše odgovara ali, ne možete da se vraćate na prethodni. Krenu časne sestre i na prvom spratu piše: „Služe muškarci sa kratkim i tankim.“ Da vide drugi? Pa, moraju. A tamo piše: „Služe muškarci sa kratkim i debelim.“ Krenu dalje jer je vrlo obećavajuće i na trećem: „Služe muškarci sa dugim i tankim.“ Četvrti: „Služe muškarci sa dugim i debelim.“ Zanesene časne sestre odluče da vide kakva lepota ih čeka na petom spratu, ali: „Na petom spratu nema muškaraca. Ima samo natpis na zidu na kom piše: Ovaj sprat je sagradjen da se dokaže da časnim sestrama nikad nije dosta.“

Posted in Vicevi o Popovima i Časnim sestrama

Pop i grešne pare

Organizovao pop prikupljanje para da se obnovi lokalna crkva. Postavio kutije za prilog u prodavnicama, salonima, školama ali nije uspeo dovoljno da skupi. Odluči pop da pozove sve meštane pred crkvu i da pokuša da ih ubedi da svako da po neki prilog za obnovu crkve. Okupi se narod, svako daje koliko može i ima , kad trči prema gomili prostitutka i maše novčanicama: – Evo, moj prilog je hiljadu evra. Pop je toliko pobesneo da je iz sveg glasa viknuo: – Tvoje grešne pare? Nikako!!! Iz gomile se čuo neki muškarac: – Ma uzmi pope, to su ionako naše pare.